Presentació

Benvinguts a tots i totes a la pàgina web dels Campaners de Badalona!

L’any 2017, un grup d’amics, liderat per en Jordi Gimeno, es va proposar, de manera desinteressada, recuperar el repic manual de les campanes de la Parròquia de Santa Maria de Badalona. Tot i que des de sempre n’hi ha hagut tradició a la ciutat, durant els últims anys el repic manual ha passat a ser quelcom irregular, sobretot per dos motius: per una banda, l’electrificació de les campanes, per poder controlar-les còmodament des de la sagristia de les parròquies i, per altra banda, la pèrdua de l’ofici, que ha fet que aquesta pràctica hagi passat a persones que se’n carreguen de manera altruista.

El primer repic oficial del grup va ser el 15 d’agost de 2017, en motiu de la Solemnitat de la Mare de Déu d’Agost, patrona de la ciutat de Badalona, a la parròquia de Santa Maria. Des de llavors, el grup ha seguit repicant al campanar d’aquesta església, i cada vegada amb més freqüència.

El 5 d’octubre de 2018, el grup d’amics va formar l’Associació dels Campaners de Badalona i actualment conten amb 7 membres. Els objectius del grup són, per sobre de tot, la recuperació del toc manual de campanes a la ciutat de Badalona i donar a conèixer al conjunt de badalonins i badalonines aquesta pràctica tant antiga com catalana.

Actualment i, per assolir aquests objectius, s’han engegat alguns projectes com l’escola de campaners, les visites guiades al campanar de Santa Maria o l’estesa d’aquesta pràctica a altres campanars de la ciutat.

 

DSC_7290

Crea un lloc web gratuït o un blog a WordPress.com.

Up ↑

Create your website with WordPress.com
Per començar
%d bloggers like this: