Visita al campanar de l’abadia de Montserrat

Aquest cap de setmana, alguns membres de Campaners de Badalona hem participat a la 143è romiatge de la Parròquia de Santa Maria a Montserrat! Per nosaltres, però, ha sigut el 1r romiatge que hem realitzat com a grup.

El dissabte al matí, vam poder gaudir d’un esdeveniment que mai ens haguéssim pensat que podríem ser-hi! Vam visitar el campanar de l’abadia de Montserrat i, a més a més, en vam conèixer el campaner.

Primer ens vam reunir amb ell, juntament amb el rector de la parròquia de Santa Maria (Mn. Jaume Aymar), i vam fer una xerrada molt interessant i enriquidora. A l’acabar la missa conventual, vam tornar a quedar amb el monjo i vàrem pujar al campanar per escoltar el “plenum” (quan toquen totes les campanes alhora).

L’abadia de Montserrat, consta de 10 campanes i, l’any 2005, es van instal·lar les dues que hi faltaven; la campana de Sant Jordi, amb una nota musical de un Fa3, diàmetre aprox. 115 cm i amb un pes de 850 kg i, la segona campana, dedicada a Sant Josep, amb una nota musical d’un Si b3, amb un diàmetre de 85 cm i un pes de 350 kg.

També en aquesta trobada, vam coincidir amb en Blai, un bon amic que, conjuntament amb el Germà Ramon Oranies, ens va explicar la història de cada campana.

Finalment, volem agrair a Mn. Jaume Aymar, Mn. Joaquim Sabater i el germà Ramon Oranies per la trobada i visita al campanar.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Bloc a WordPress.com.

Up ↑

Create your website with WordPress.com
Per començar
%d bloggers like this: